Bel me terug

Om u zo snel mogelijk en 24/7 van dienst te zijn kunt u onderstaand uw naam en uw telefoon nummer invullen. Wij bellen u zo spoedig mogelijk!

  Nadeelcompensatie en planschade

  De Omgevingswet voegt per 1 januari 2024 beide begrippen samen tot nadeelcompensatie. Nadeelcompensatie – dat klinkt misschien ingewikkeld – maar het betekent simpelweg dat uw eigendom minder waard kan worden door een omgevingsvergunning (voorheen was dat een inwerking getreden bestemmingsplan).

  Stelt u zich voor: u heeft een fijn huis in een groene omgeving met veel privacy en mooie vergezichten. Maar dan besluit de gemeente om een woonwijk te bouwen. Daarvan ondervindt u schade. Met een plan onder de wetgeving (Wro) vóór 2024 claimt u die schade bij inwerkingtreding van bijvoorbeeld het bestemmingsplan. Schade onder de Omgevingswet ontstaat niet op hetzelfde moment als onder de Wro maar pas zodra de omgevingsvergunning wordt verleend.

  Het kan de eerste 5 jaren na begin 2024 iets ingewikkelder worden doordat bestemmingsplannen onder de Wro (tot 1 januari 2024) nog als basis dienen voor planschade.

  Bureau Kootstra zoekt voor u uit onder welke wetgeving de schade te claimen is en of de schade aan uw eigendom vergoed kan worden.
  Bel of mail ons voor een goed advies over uw situatie.

  Scroll naar boven