MVO

Bel me terug

Om u zo snel mogelijk en 24/7 van dienst te zijn kunt u onderstaand uw naam en uw telefoon nummer invullen. Wij bellen u zo spoedig mogelijk!

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen

  Sailwise

  Station tot Station Loop

  Docent Aeres Hogeschool

  Lions Ommen-Dalfsen

  Stichting Vechtzomp Dalfsen


  Onze samenleving bestaat uit sociale verbindingen. Sociale verbindingen vormen de hoofdlijn bij het bereiken van doelen. Als ondernemer vervult Bureau Kootstra een dankbare rol bij het bereiken van deze doelen. Specialistisch advies vormt daarbij het fundament. Immers, op basis van hiervan worden goede beslissingen genomen en afspraken gemaakt.

  Bureau Kootstra zet de kennis en kunde in voor maatschappelijke doelen. Vaardigheden als organiseren en onderhandelen worden hiervoor ingezet. Hoewel Bureau Kootstra een beperkte omvang heeft, is en blijft de visie voor de inzet bij maatschappelijke doelen dat het faciliteren met de persoonlijke skills van ondernemers het meeste effect biedt. Meer dan alleen het doneren van financiële middelen. Voorbeelden van de concrete inzet van Bureau Kootstra zijn:

  SailWise – inzet als Instructeur en Verzorgende

  De visie en missie van SailWise – al 50(!) jaar – Actief en zelfstandig watersporten draagt bij aan fysieke en mentale onafhankelijkheid van mensen met een handicap. Missie: Mensen (met een handicap) helpen hun mogelijkheden te ervaren en te vergroten door middel van toegankelijke watersportactiviteiten in een ontspannen en veilige omgeving voor iedereen.

  5 Redenen waarom ik als bedrijf een steentje bijdraag aan SailWise:
  – Iedereen kan en mag meedoen!
  – Het draagt bij aan het ontwikkelen van zelfredzaamheid, zelfvertrouwen en stressbestendigheid van deelnemers (onderzoek Wageningen University, 2017). – Het ondersteunt het inclusieve concept van SailWise: vrijwilligers (>300) en deelnemers (>1.500) werken als groep samen en zijn gelijkwaardig tijdens het watersporten.
  – Ik draag hiermee bij aan de meerkosten en dat houdt een aangepaste watersportvakantie betaalbaar voor deelnemers.
  – Hiermee zet ik mij in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen.
  – En ‘last but not least’: Watersport via SailWise maakt ontzettend veel mensen blij met een onvergetelijke watersportbeleving! Ook vrijwilliger of donateur worden?
  Kijk op de website SailWise

  Stichting Station tot Station Loop – bestuurder, voorzitter

  Dit evenement is sinds 2008 niet meer weg te denken van de hardloopkalender. Een fantastische route van 10 engelse mijlen door het Vechtdal die mogelijk is met de inzet van bijna 100 vrijwilligers.. Daar waar mogelijk worden alle transportbewegingen met fossiele brandstoffen vermeden. Het voor- en navervoer wordt verzorgd met het openbaar vervoer.
  Meedoen? Kijk vóór (inschrijfdatum) 1 februari op www.stationloop.nl

  Aeres Hogeschool – Docent Bedrijfskunde en Landelijk Vastgoed

  Aeres Hogeschool is met faculteiten in Dronten, Wageningen en Almere dé Hogeschoolfaculteit voor studenten die passie hebben voor ondernemen, bedrijfskunde, dier en voedsel. De studenten van Aeres zijn nuchter, houden van aanpakken en samenwerken, van samen ondernemen en samen kennis delen.

  Sinds 2023 is door samenwerking met branchevereniging NVM de studierichting Landelijk Vastgoed & Makelaardij gestart.
  Interesse? Kijk op Aeres Hogeschool?

  Lions Ommen-Dalfsen – Bestuurslid en past-President

  Een Lions Club is een charitatieve club waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, dus zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. Deze serviceclubs maken deel uit van de wereldwijde associatie Lions International met wereldwijd 1,4 miljoen leden. Missie van Lions is: Het via Lions Clubs vrijwilligers in staat stellen hun gemeenschappen te dienen, tegemoet te komen aan humanitaire behoeften, vrede aan te moedigen en internationaal begrip te bevorderen.
  Meer info: Lions

  Stichting Vechtzomp Dalfsen – Instructeur, schipper en verteller, lid TC

  Het realiseren van de Vechtzomp Dalfsen is ontstaan vanuit een passie voor varen, voor water en voor de historie van Dalfsen. Met het zien en beleven op de van een elektrische aandrijving voorziene Vechtzomp komt de Vecht tot leven. Met verhalen over de schippersfamilies van weleer, de natuur langs de Overijsselse Vecht maar ook over historische personen, avonturen en weetjes wordt de rijke historie van het mooie Vechtdal verteld. Naast de vrijwillige inzet voor de stichting heeft Bureau Kootstra alle schippers (bijna 40!) voorzien van reddingsvesten.
  Zin in een waardevolle vaartocht? Klik hier.

  Scroll naar boven